Francs Borains vs K. Rupel Boom F.C.

Samenvatting

Adres

Rue Saint Antoine, 7300 Boussu

Omdat er o.a. zondag in Boussu grote festiviteiten zijn, kan best de klassieke weg via E42 – afrit 25 niet genomen worden omdat er dan ter plaatse een vervelende omleiding via kleine straatjes dient genomen te worden.

Best is te rijden via de E42 – afrit 26 (Dour). Zie plan hieronder.
Vervolgens op de N552 richting Dour (Boussu).
Dan linksaf op de N51 Rue Jean Jaures die overgaat in de Rue François André.
Vervolgens rechtsaf in de Voie Des Morts die overgaat in de Rue Saint Antoine.

Op deze manier vermijd je het afgesloten centrum van Boussu.

Foto aanklikken om te vergroten:

Stade Vedette

Ziekenboeg

Buyl, Ekangamene en De Herdt

Weetjes

Nieuwkomers Ivan Lendric en Jeffrey Neral zijn nog niet speelgerechtigd. De internationale transfers dienen nog te worden goedgekeurd door de buitenlandse voetbalbonden.

Selectie K.Rupel Boom FC

Laverge, Vits, Abaz, Aydouni, Bliek, Bourdouxhe, Gadji, Lukebakio, Medelinskas, Mmaee, Mwenda, Señorans, Thiel, Thuys, Traoré, Van Den Broek, Verkerken en Vervoort.

Wedstrijdverslag

Rupel Boom heeft zich in een gans andere gedaante getoond dan afgelopen woensdag op het terrein van Olympic Charleroi. In het Stade Vedette waren de blauwhemden tegen Francs Borains in de eerste helft het meest dominant.

Bij de thuisploeg waren pogingen om de aanvalslinies te bereiken te onzuiver of konden onze verdedigers steeds gepast ingrijpen. Rupel Boom, dat nog voor het kwartier Emil Abaz met een knieblessure zag uitvallen, voetbalde merkelijk beter dan woensdag én kon met de nodige inzet regelmatig het leder veroveren en zo voor dreiging zorgen. Al in de derde minuut schoof Rabbi Mwenda de bal tot bij Emil Abaz in een schietrijke positie. De doelman moest in twee tijden ingrijpen. Opnieuw zorgde Rabbi Mwenda voor de opening tot bij Yassin Aydouni. De lage voorzet was net iets te scherp voor doel om Oumar Traoré te bereiken. Dan kwam Jack Mmaee de geblesseerde Emil Abaz vervangen. Oumar Traoré werd door Donnez vastgehouden of die had de vrije ruimte in kunnen duiken. Geel voor de verdediger maar wel kans weg, slimme fout dus. Even over halfweg kon de thuisploeg in de omschakeling er voor het eerst echt uitkomen. Het leverde hen wel meteen een doelpunt op via Chaabi die met een rake kopbal Senne Vits kansloos liet (1-0). Een doelpunt tegen de gang van het spel in, zo noemt men dat dan. De Boomkes gaven niet op. Na een prima aanval kon Rabbi Mwenda uithalen. Doelman Saussez wist redding te brengen. Nu was het Mpati die geel over had om een opkomende Jack Mmaee foutief te stuiten. Met nog een vijftal minuten van de eerste helft te spelen, volgde een cruciaal moment in de wedstrijd. Levi Lukebakio dook centraal in de rechthoek op en draaide in balbezit rond zijn tegenstander die hem onderuit haalde. Is het omdat Levi in zijn val de voet nog tegen de bal kon zetten, die in hoekschop verdween, dat de ref het leder niet op de stip wou leggen? Onbegrijpelijk! In de daarop volgende hoekschop bleef een duw in de rug van Oumar Traoré net binnen de zestien ook onbestraft. Maar toen Jason Bourdouxhe met een zuivere tackle opnieuw de bal veroverde, oordeelde de ref dit wel als foutief. We moésten dus met een 1-0 achterstand de rust in. Of toch bijna niet. De krul van Levi vlak voor het rustsignaal draaide een meter naast het doel.

Na de pauze was er meer evenwicht in de partij. Toch was het Rupel Boom dat de doelman aan het werk zette. Oumar Traoré kon centraal naar doel trappen, de bal week af. De redding van doelman Saussez pleegt men al eens een wereldsave te noemen. Op het uur kon Francs Borains de match doen kantelen. Een deviatie voor de goal ging voorlangs, een schuiver miste het doel en kapitein Teddy Chevalier trapte van dichtbij zowaar naast de bal. Een moegestreden Rabbi Mwenda werd vervangen door Matisse Thuys. Rupel Boom gaf nog niet op. Een verre bal bereikte Jack Mmaee die vanuit een zeer scherpe hoek nog kon uithalen. De thuisgoalie liet zich niet verschalken en lag goed in de korte hoek om het hard schot te pakken. Onmiddellijk gevolgd aan de overzijde door de 2-0. Chaabi mocht in zeer verdachte buitenspelpositie toch doorgaan en binnen duwen. Een paar minuten later viel de beslissing helemaal. Bij een hoekschop kwam de bal terecht bij Itrak die de 3-0 kon binnentrappen. Rupel Boom kon toch nog een verdiend doelpunt aantekenen. Yassin Aydouni vond Oumar Traoré voor doel die mooi afwerkte (3-1).

De cijfers zijn wat ze zijn maar we noteerden wel heel wat meer grinta bij de Boomkes die een goed eerste uur afwerkten en ongelukkig mochten zijn bij enkele uitslag bepalende beslissingen.
Laat ons met z’n allen aan één zeel trekken en er tegen KVK Tienen vol tegenaan gaan om de eerste driepunter van het seizoen in eigen huis te kunnen houden.
C’mon Boomkes!

Kranten

Het Nieuwsblad

 

Opstelling thuisploeg

26.Adrien Saussez, 5.Benjamin Boulenger, 8.Mateo Itrak, 9.Teddy Chevalier, 10.Hedy Chaabi (75′ 44.Axel Lauwrensens), 17.Dimitri Mohamed (75′ 23.Felipe De Oliveira), 18.Romain Donnez (46′ 27.Grégory Grisez), 21.Tracy Mpati Bibuangu, 22.Clément Deschryver, 24.Nathan Durieux (89′ 7.Alessio Caufriez) en 66. André Pinto Nogueira De Sousa.

Opstelling KRBFC

23.Senne Vits, 3.Jonathan Vervoort, 7.Emil Abaz (12′ 10.Jack Mmaee), 8.Jason Bourdouxhe, 11.Levi Lukebakio (76′ 4.Brice Verkerken), 17.Koen Van Den Broek, 19.Oumar Traoré, 20.Momar Gadji, 27.Rabbi Mwenda (69′ 26.Matisse Thuys), 34.Yassin Aydouni en 51.Maxime Thiel.
Bleven op de bank: 1.Juliaan Laverge, 5.Martynas Medelinskas, 22.Diego Señorans en 71.Julius Bliek.

Gele kaarten thuisploeg

24′ Romain Donnez
39′ Tracy Mpati Bibuangu
60′ Mateo Itrak
71′ Nathan Durieux

Gele kaarten KRBFC

75′ Levi Lukebakio
.
.
.

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

25′  1-0  Hedy Chaabi
70′  2-0  Hedy Chaabi
74′  3-0  Mateo Itrak
85′  3-1  Oumar Traoré

Scheidsrechter

Guillaume CHASPIERRE

Assistent scheidsrechters

Kamel MINHAL en Olivier JACQUES

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.