Verslag Paasstage – Dag 4

 

Paasstage – dag 1

Vandaag, 9 april 2018, werd de aftrap gegeven van onze 20ste editie van de Paasstage. Meer dan 115 spelers schreven zich in voor deze top-editie. Om een professionelere leeromgeving te creëren tijdens deze paasstage, krijgen we deze week  ondersteuning van de Jako Soccer Academy. Over deze samenwerking zijn wij dan ook enorm fier en zijn we 100% zeker dat onze spelers op het einde van de stage veel hebben bijgeleerd.

We werken tijdens de stage rond één globaal thema : “progressief balbezit”. Dit betekent dat we via functionele techniektrainingen, tussenvormen en gestructureerde wedstrijdvormen de opbouw van achteruit gaan verbeteren om zo tot doelrijpe kansen te komen.

We hebben hierbij aandacht voor de bewegings- en voetbalvaardigheden van elk kind op zijn of haar niveau, maar ook de mentale aspecten worden hierbij getraind.

Onze enthousiaste spelers werkten vandaag 3 oefensessies af in functie van ons weekthema en sloten de eerste trainingsdag af met een Champions League.  We zijn enorm verheugd dat we vandaag met zeer gemotiveerde spelers hebben kunnen werken, die van elke minuut hebben genoten en open stonden om het beste uit zichzelf te halen. Dit belooft voor morgen.

Op vrijdag om 15.00u nodigen we graag de ouders en grootouders uit op ons toonmoment. De spelers zullen op dat moment laten zien wat ze de afgelopen week hebben geleerd. Aansluitend biedt de club de ouders en grootouders nog een kleine receptie aan om de week op een informele manier af te sluiten.

Verder info volgt later op de week.

De eerste foto’s kan je hier vinden :

Paasstage – dag 2

10 april 2018, onze tweede stagedag. Veel spelers verzamelen met blije gezichten in de kantine. Ze gaan plichtsbewust een plaatsje opzoeken en delen hun ervaringen van gisteren met de andere spelers. Ook de spelers van andere clubs vinden hun weg bij onze Rupel Boom-familie.

De trainers blikken zeer tevreden terug over de kwaliteit van de eerste stagedag en verwachten vandaag een minstens zo’n gedreven groep als dag 1.

Na het overlopen van de dagplanning is het duidelijk : de spelers krijgen een goed gevuld programma waarin het thema “progressief balbezit” verder aangeleerd wordt via onze voetbalprincipes.

Het startpunt van vandaag, is het eindpunt van gisteren. Dit wil zeggen dat onze spelers de leermomenten van gisteren gaan gebruiken om vandaag ook de stapjes te zetten in ons uiteindelijk doel. Goede spelers zijn slimme spelers.

Je merkt het, dit is niet zo maar een paasstage. We hebben heel veel aandacht voor kwaliteit en vragen van onze spelers de nodige concentratie om die kwaliteit te kunnen brengen. Via uitdagende oefeningen en partijvormen proberen de spelers te triggeren om het beste uit zichzelf te halen.

Pedagogisch onderbouwd, voetbal- en opleidingsgericht, gecombineerd met fun en win-momenten.

Voor spelers is deze stage het ideaal moment om hun voetbaltalent een hele dag bij te schaven in een leuke uitdagende omgeving. ‘s Avonds veel rusten is de boodschap 😉

In de loop van de dag kregen we bezoek van Eric Van Meir, ex-Rode Duivel, ex-trainer van Lierse en momenteel werkzaam als voetbalanalist. Erik werd onderworpen aan een diepgaand interview met spelers en trainers. Fantastisch om Erik te kunnen ontmoeten op De Schomme.

Vrijdag om 15.00u gaan onze spelers, speciaal voor hun ouders of grootouders, in een toonmoment laten zien wat ze tijdens de stage hebben geleerd. Zij kijken er enorm naar uit.

Noteer deze dag en uur alvast in je agenda.

 Morgen staat het clubbezoek aan KRC Genk op het programma. Benieuwd hoe dit is verlopen? Lees morgen het verslag.

 

 

Paasstage – Clubbezoek

Vroeg uit de veren, want vandaag om 08.00u maken we ons klaar voor een clubbezoek bij KRC Genk. Een mooie kans om eens te kunnen kijken hoe een topclub werkt. De Luminus arena is de thuishaven van KRC Genk. Daar worden we om 10.00u verwacht. Met een 80-tal spelers is zo’n lange busrit natuurlijk wel altijd een beleving.

Vele spelers zijn onder de indruk als we aan het stadion toekomen en zijn heel nieuwsgierig wat er binnen te beleven is. Hoe lang staat dit stadion daar nu eigenlijk, wie heeft hier allemaal gespeeld, hoe is het allemaal begonnen?… en meer concreet: Hoe zit dat nu juist met die “verwarmde” grasmat, hoe is het zicht vanuit één van de talrijke loges of business seats ?

Op deze vragen hebben onze spelers een antwoord gekregen. Ze namen een kijkje achter de schermen van KRC Genk met één van hun gidsen.

De lounges, de loges, de persruimte, het bezoekersvak, de dugouts, de jeugdterreinen, de galerijen, de overdekte hal, de fanshop… overal zijn we langs gegaan.

Aansluitend brachten we een bezoek aan “GoalMine“.

‘GoalMine’ is uniek in België en gaat over het voetbalspel, de spelers, hun omkadering, hun fans, de stadions waarin ze spelen en de lange traditie van het spel met een hulde aan de pioniers van de Limburgse mijnploegen.  

De klemtoon lag hier op het voetbal als historisch en actueel maatschappelijk fenomeen.

Deze interactieve reis door de wereld van het voetbal was een enorme beleving voor onze spelers.

Na de lunch was het tijd om terug naar De Schorre te vertrekken. Jammer, maar we blikken terug op een zeer mooie dag en keren tevreden naar huis.

 

Paasstage – dag 3

12 april 2018, de week gaat ontzettend vlug. We zitten al aan onze 3e trainingsdag en hebben ongelofelijk veel geluk met het weer, ’s avonds regen, overdag buienvrij. Ideaal om optimaal te kunnen trainen.
Ook vandaag blijven we verder werken aan ons weekthema. Progressief balbezit is voor onze spelers geen onbekend begrip meer. We werken onze uitdagende en gevarieerde oefen- en partijvormen verder af met de nodige concentratie en focus. De trainers zijn veeleisend, maar ervaren de wilskracht van de spelers als een positief gegeven. Je merkt dat ze super gemotiveerd zijn en de mentaliteit hebben om nog beter en slimmer te worden.

Onze spelers konden vandaag kennis maken met een topper binnen onze club, onze technisch directeur Urbain Spaenhoven kon zich vrijmaken en kon ontdekken hoe goed er werd getraind. Bedankt Urbain! Dit brengt onze jeugd dichter bij het eerste elftal, want een goede band tussen de jeugd en het eerste elftal is voor onze club ontzettend belangrijk!

Ook bij de jongste spelers zien we dat ze stappen zetten in hun ontwikkeling. Fun gecombineerd met leermomenten zijn een ideale mix. Er zijn ook nieuwe vriendschappen gesmeed. Vandaag werken we ook toe naar het toonmoment van morgen.
De spelers willen in dit moment laten zien wat ze de afgelopen dagen hebben bijgeleerd.
Je gaat er versteld van staan hoe vlug de deelnemende spelers de aangereikte oefenvormen op een correcte manier gaan uitvoeren. Op naar morgen, de apotheose van de paasstage.

 

 

Paasstage – dag 4

13 april 2018, de laatste dag van de paasstage. Aan alle leuke dingen komt een einde. Nog steeds veel gelukkige gezichten in de kantine, die nog één dag alles willen geven. Onze keepers kregen in de voormiddag training van onze eerste elftalkeeper Anwar Houmani. Fantastisch!
Ook vandaag kregen we onverwacht bezoek. Niet minder dan Johan Boskamp, voormalig Nederlandse voetballer en voetbaltrainer van Anderlecht en Lierse, kwam naar De Schomme afgezakt om onze spelers aan te moedigen. In 1975 was hij de eerste buitenlandse speler die in België de “gouden schoen” in ontvangst mocht nemen. Bedankt Johan voor je bezoek!

Om 15u00 stond het toonmoment op het programma. Onze spelers konden aan de ouders en grootouders tonen wat ze deze week hebben aangeleerd. Wat een talenten! Na het toonmoment werden ouders uitgenodigd voor een afsluitende receptie. Alle deelnemende spelers kregen als herinnering nog een mooie Jako-bal en kwaliteitsvolle Jako-T-shirt mee naar huis.
Walter Leijs, onze voorzitter van de Raad van Bestuur, sloot deze paasstage af met een dankwoord aan alle spelers, ondersteunde medewerkers, trainers en de topcoaches van de Jako Soccer Academy.

 

 

Paasstage – reflectie

Deze paasstage is op alle vlakken een topeditie geweest. We kregen van verschillende spelers, ouders en trainers ontzettend leuke en positieve reacties. Hopelijk vonden jullie dit ook! Deze reacties geven de organisatoren een ongelofelijk goed gevoel en geven ons de energie om volgend jaar nog verder te werken aan een kwaliteitsvolle paasstage. De professionele ondersteuning van de Jako Soccer Academy heeft deze stage naar een hoger niveau getild. We zullen in de toekomst verder samenwerken en de ingeslagen weg verankeren in de club.

Aan alle deelnemende spelers, motiverende ouders, enthousiaste medewerkers, zowel sportief als extra-sportief, een welgemeende DANKJEWEL! Zonder jullie had deze stage nooit zo’n topniveau gehaald. Tot op de volgende paasstage!