R.F.C. De Liege vs K. Rupel Boom F.C.

3 — 1

3

R.F.C. De Liege

Winst

1

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

14/11/2021 | 15:00

Samenvatting

Adres

Rue de la Tonne 80, 4000 Liège

Stade de Rocourt

Voorbeschouwing

Rupel Boom trekt zondag naar de leider, met name FC de Liège. Helemaal correct is dit in feite niet. Patro Eisden heeft immers haar wedstrijd afgelopen vrijdag bij KSK Heist met 0-2 gewonnen. De Limburgers tellen daardoor met 20 punten er twee meer dan de Luikenaars (18 punten) uit evenveel wedstrijden (9). Dit weekend speelt FC Luik tegen Rupel Boom haar 10de partij omdat zij nog geen speeldag aan de kant moesten blijven. Door Luikse winst hijsen zij zich dan weer wel aan kop van de rangschikking met dus één wedstrijd meer gespeeld tegenover Patro Eisden.
Aan Rupel Boom om daar een stokje voor te steken. Niet zozeer om FC Luik de koppositie niet te gunnen maar wel om het puntenaantal van de Boomkes te zien vermeerderen met minstens 1 dan wel liefst 3 eenheden.
Is dat een haalbare kaart?
De Luikenaars verloren dit seizoen nog maar één keer, begin oktober in eigen huis tegen … URSL Visé (2-3). Laat dat net de ploeg zijn waartegen Rupel Boom vorige week haar eerste thuiszege kon boeken. Voetbal is echter allesbehalve een exacte wetenschap. Maar de match begint zondag met 0-0 en 11 tegen 11. Het is aan onze Boomkes om te trachten het opgedane vertrouwen vorige week tegen Visé te gebruiken om voor een stunt(je) te zorgen. Elke wedstrijd moet immers gespeeld worden, zoals dat dan heet.

C’mon Boomkes!

Ziekenboeg

Lorenzo Matarrese is niet selecteerbaar wegens blessure.

Weetjes

BELANGRIJKE INFORMATIE :
Klik op onderstaande link !
combi regeling

Bij de thuisploeg geen T1 Drazen Brncic op de bank. Die zit immers in quarantaine met een Covid-19 besmetting.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit de volgende spelers:
Nolle, Vlogaert, Kesteleyn, Geudens, Bergiers, F.Polizzi, Arrivas, Mapessa, Augustynen, L.Polizzi, Kanu, Peeters, Kyeremeh, Lukebakio, Tshimanga, Mrani, Bantu, Jatta, Monroy, Sula, Abaz en Nzinga.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom is van een kale reis teruggekeerd uit de Vurige Stede. De competitieleider had aan een kwartier dominantie voldoende om een comfortabele voorsprong bij elkaar te voetballen. Rupel Boom bleek op haar beurt te onmondig om daar iets tegenover te zetten.

De eerste tien minuten tastten de ploegen elkaar wat af. Rupel Boom bleek voetballend baas, wat resulteerde in een schot naast van Paola Arrivas. Luik dreigde met een vrije schop van D’Ostilio, een metertje over.
Na het kwartier schakelde de thuisploeg een versnelling hoger. Een vrije trap werd naar de tweede paal getrapt. Bustin kopte naar doel. De knappe zweefsprong van Jordi Nolle bleek tevergeefs want de lijnrechter oordeelde dat de bal volledig achter de doellijn was geweest. Het betere VAR werk? 1-0 dus, maar met een fel reukje aan. Het gaf Luik wel vleugels. Na een knappe omschakeling had Nolle een supersave in huis op het schot van de vrijstaande Köse. Rupel Boom kreeg de bal echter niet weg en ook Bruggeman mocht vrij aanleggen (2-0). En de lijdensweg was nog niet voorbij toen de onvermijdelijke Perbet de 3-0 kon binnentikken na een lage voorzet vanop rechts. Daarna ging de storm liggen en tegen het einde van de eerste helft kon Rupel Boom herstellen van de uppercut. Een goede voorzet van Drin Sula werd door Toto Nzinga gedevieerd, maar Debaty had een goede redding in huis.

Na de rust beperkte de thuisploeg zich tot controlevoetbal. Zij plaatsten een dubbele gordel en lieten de bal aan Rupel Boom. De aan de rust ingevallen Robin Peeters kwam schuin voor doel in een kansrijke positie. Zijn gekraakt schot hobbelde naast. Luik reageerde met een kopbal van Lambot in de handen van Jordi Nolle. Tien minuten voor tijd kwam Rupel Boom dan toch op het scorebord. Peeters met de goede hoekschop, verlengd door Yannis Augustynen en vanuit een scherpe hoek binnengetrapt door Ryan Bantu (3-1). Rupel Boom leek dan op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer, maar het uitgekookte Luik maakte de match dood met het nodige tijdrekken. Zij dreigden nog met een schot naast van Lallemand, maar de stand wijzigde niet meer.

Rupel Boom heeft 90 minuten gestreden, maar 20 minuten waarin het minder scherp acteerde, werden meteen fataal. Luik bleek terecht aan de leiding van het klassement te staan. Rupel Boom staat nu voor twee belangrijke thuiswedstrijden tegen Winkel en La Louvière. Supporters op post!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad

Opstelling thuisploeg

1.Kevin Debaty, 4.Jordan Bustin, 6.Yannick Reuten (77′ 9.Michael Lallemand), 7.Benoit Bruggeman (88′ 10.Mohamed Mouhli), 8.Nathan Rôdes, 13.Damien Mouchamps (88′ 26.Maxime Cavelier), 18.Benoît Nyssen (70′ 5.Benjamin Van Der Ackerveken), 19.Benjamin Lambot, 20.Halil Köse, 24.Jérémy Perbet en 25.Jonathan D’Ostilio.

Opstelling KRBFC

1.Jordi Nolle, 3.Matisse Bergiers, 9.’Toto’ Nzinga, 10.Luca Polizzi (46′ 8.Robin Peeters), 17.Sula Drin (73′ 14.Ryan Bantu), 20.Kanu, 22.Paolo Arrivas, 24.Fran Monroy (46′ 23.Holly Tshimanga), 32.Emil Abaz (25′ 18.Yoroma Jatta), 34.Fabio Polizzi (58′ 19.Ruben Kesteleyn) en 39.Yannis Augustynen.
Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert en 55.Joren Geudens.

Gele kaarten thuisploeg

58′ Yannick Reuten
.
.

Gele kaarten KRBFC

68′ Holly Tshimanga
85′ Robin Peeters
91′ Paolo Arrivas

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

15′  1-0  Jordan Bustin
20′  2-0  Benoit Bruggeman
23′  3-0  Jérémy Perbet
81′  3-1  Ryan Bantu

Scheidsrechter

David BERTHOLET

Assistent scheidsrechters

Massimiliano LEDDA en Dimitri DARC