Adres

Vlaschaardlaan 89, 8880 Ledegem

Ter Schuerenpark (synthetisch terrein)

Voorbeschouwing

Sint-Eloois-Winkel Sport kende een zeer sterke seizoenstart. Geen nederlaag in de eerste 6 wedstrijden en met een 14 op 18 is amper beter te doen. Maar na de eerste nederlaag op Francs Borains volgden nog 3 verliesmatchen. In de 4 laatste wedstrijden werd winst en verlies telkens afgewisseld. Zo telt Winkel Sport nu 20 punten en vertoeft de club in de middenmoot van het klassement.

Aan de Boomkes om op hun beurt de nederlaag van vorige week uit te wissen met een eerste uitzege van het seizoen. Gemakkelijk zal het niet zijn maar dat is momenteel in geen enkele wedstrijd het geval.

Vele onderlinge duels tussen beide clubs werden er nog niet gespeeld. Aanvankelijk bleef Rupel Boom telkens aan de winnende hand maar vorig seizoen werd het een 0 op 6 zonder een Booms doelpunt.

11-02-2022 Winkel Sp. – Rupel Boom 1-0
21-11-2021 Rupel Boom – Winkel Sp. 0-2
08-12-2019 Winkel Sp. – Rupel Boom 1-5
25-02-2018 Rupel Boom – Winkel Sp. 2-1
15-10-2017 Winkel Sp. – Rupel Boom 2-3

Dezelfde 18 spelers als in de thuismatch tegen Antwerp B zullen op het wedstrijdblad prijken. Hopelijk kunnen zij zaterdagavond in Ledegem ook aan de winnende hand blijven.

Ziekenboeg

Weetjes

Julius Bliek keert terug uit schorsing.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit Laverge, Vits, Bourdouxhe, Bliek, Buyl, De Herdt, Ekangamene, Gadji, Lukebakio, Medelinskas, Mwenda, Neral, Sekyere, Thuys, Traoré, Van Den Broek, Verkerken en Vervoort.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Jeffrey Neral, die eerder deze week een bloeduitstorting in de kuit opliep na een geïncasseerde trap, moest tijdens de opwarming afhaken. Hij werd op de rechtsachter plaats vervangen door Martynas Medelinskas. Die had het daar als centrale verdediger lastig om zijn draai te vinden. De thuisploeg benutte dat gegeven door telkens langs die zijde ten aanval te trekken. Zo kregen zij al na twee minuten een kans. Doelman Juliaan Laverge, die opnieuw de voorkeur kreeg, had een goede reflex aan de eerste paal. De afvallende bal na de hoekschop werd ingeschoten. Onze goalkeeper wist er raad mee. Aan de overzijde noteerden we een schot van Jason Bourdouxhe dat in hoekschop afgeweerd werd. De snelle omschakeling bracht een thuisaanvaller oog in oog met Juliaan Laverge. Het Boomse sluitstuk bracht prima redding. En dan sloeg het noodlot toe. Er was net een kwartier gespeeld wanneer de thuisploeg zich eens op rechts kon doorzetten. Op de voorzet kwam Juliaan Laverge gepast uit om weg te boksen maar de thuisaanvaller ging volop door. Gevolg was een zware botsing van hem met doelman Juliaan Laverge en kapitein Jonathan Vervoort. De drie spelers bleven roerloos liggen. De scheidsrechter legde het spel pas stil nadat er in het middenveld een overtreding begaan werd. Onbegrijpelijk maar het typeerde wel zijn stijl van wedstrijdleiding …
De thuisspeler kon vrij snel recht staan maar beide Boomse spelers moesten meer dan tien minuten behandeld worden omwille van gapende hoofdwonden. Onze clubdokter sommeerde onmiddellijk een ziekenwagen voor beide spelers. Voor Jonathan Vervoort vreesde hij een breuk aan de oogkas. Later meer hierover.
Senne Vits kwam Juliaan Laverge in doel vervangen en Charni Ekangamene ging op de rechtsachter positie postvatten zodat Martynas Medelinskas centraal in de defensie naast Julius Bliek kon opschuiven.
Na de hervatting was het voor de Boomkes eerst nog even zoeken en waren zij waarschijnlijk ook onder de indruk van wat hun ploegmakkers overkomen was. Toen Rupel Boom dan al enkele minuten meer en meer de thuisploeg op hun helft kon houden wees de stadionklok minuut 42 aan maar in werkelijkheid waren we maar 29 minuten aan het voetballen. Met mooie combinaties werd Jason Bourdouxhe centraal net binnen de grote rechthoek aangespeeld. Een zuiver schot en de 0-1 stond op het bord. Doelman Senne Vits had dan een knappe redding in huis op een doorgebroken thuisspeler. Ook op een schuiver ging hij goed plat.
En zo mochten we gaan rusten met een 0-1 voorsprong op een moment dat er op de andere velden de teams zich al klaarmaakten voor hun tweede helft.

Wat zou onze tweede helft brengen? Een tweede helft waarbij Rupel Boom nu de strakke wind in het voordeel had. De thuisploeg had het nu veel moeilijker om Rupel Boom uit verband te spelen. Het waren de Boomkes die met druk naar voor Winkel Sport in moeilijkheden brachten. Zo verslikte een centrale verdediger zich in de bal. Oumar Traoré kon hem het leder afhandig maken en met een perfecte pass Stephen Buyl op weg naar doel te zetten. En die werkte koelbloedig af: 0-2 ! Enkele minuten later opnieuw Stephen Buyl in een hoofdrol. Hij dolde op links met een drietal tegenstanders, leek zich in de zestien vast te lopen maar bleef in balbezit om opnieuw enkele verdedigers op het verkeerde been te zetten bij het naar binnen snijden net buiten de grote rechthoek. Vervolgens speelde hij Momar Gadji aan die met een grond scherend schot doelman Kudimbana het nakijken gaf: een onverhoopte 0-3 ! Gelukkig kon de Boomse aanhang zich daar aan optrekken want de ontzettend zwakke leiding had al meerdere keren de haren ten berge doen rijzen. De Oostendenaar blonk immers uit in laksheid en het hanteren van twee maten en twee gewichten. Terug naar het voetbal … De Boomse defensie onder leiding van de weer sterk spelende Julius Bliek gaf geen krimp. Ook Martynas Medelinskas vond zich centraal in zijn sas en kon heel wat ballen wegwerken. Pas bij het ingaan van het slotkwartier kreeg Winkel Sport een mogelijkheid doch een voorzet van rechts werd aan de eerste paal naast getrapt. Ondertussen was Matisse Thuys al geblesseerd uitgevallen. En in de slotfase moest ook Stephen Buyl na een venijnige tik, onbestraft of wat dacht je, gekwetst het terrein verlaten.

Spijtig dat deze o zo deugddoende eerste uitzege van het seizoen overschaduwd wordt door heel wat geblesseerden. Hopelijk brengt de komende week ook wat positief nieuws zodat er voor de volgende wedstrijd, thuis tegen de U23 van Sporting Charleroi, niet te veel afwezigen moeten genoteerd worden.

We wensen de geblesseerden alvast een voorspoedig herstel toe.

Proficiat aan de spelersgroep en de technische staff dat zij die tegenslagen konden ombuigen naar winst.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Video

Opstelling thuisploeg

41.Mulopo Kudimbana, 3.Joey Dujardin, 4.Tsotne Bendianishvili, 5.Rens Verhooghe, 6.Felix Reuse, 8.Masis Voskanian, 10.Daan Debouver (72′ 18.Marvin Dewaele), 14.Henri Van Marcke, 22.Michiel Clyncke, 29.Jordan Dauchy (46′ 44.Boris Kudimbana) en 99.Dirk-Jan Dewaegemaeker (68′ 11.Timon Vandendriessche).

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge (16′ 23.Senne Vits), 3.Jonathan Vervoort (16′ 6.Charni Ekangamene), 5.Martynas Medelinskas, 8.Jason Bourdouxhe, 14.Stephen Buyl (83′ 11.Levi Lukebakio), 17.Koen Van Den Broek, 19.Oumar Traoré, 20.Momar Gadji, 26.Matisse Thuys (73′ 4.Brice Verkerken), 27.Rabbi Mwenda en 71.Julius Bliek.
Bleven op de bank: 25.Luka De Herdt en 90.Jeffrey Sekyere.

Gele kaarten thuisploeg

48′ Dirk-Jan Dewaegemaeker
89′ Tsotne Bendianishvili
90′ Masis Voskanian

Gele kaarten KRBFC

42′ Momar Gadji
58′ Julius Bliek
89′ Rabbi Mwenda

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

42′  0-1  Jason Bourdouxhe  (29′ werkelijke speeltijd …)
52′  0-2  Stephen Buyl
54′  0-3  Momar Gadji