Samenvatting

Voorbeschouwing

Deze wedstrijd werd op 17 december 2022 ter plaatse afgelast om 19u15.
Een groot deel van het terrein bleek te glad geworden door aanvriezende mist.
De scheidsrechter oordeelde het risico op blessures te groot en besloot daarop de partij uit te stellen …

Aangezien er tijdens elk weekend een competitiewedstrijd gepland is en dit tot en met zaterdag 20 mei 2023, is de enige mogelijkheid midweeks om de thuiswedstrijd tegen Francs Borains opnieuw in te plannen.
Woensdag 22 maart 2023 met aftrap om 19u30 : K. Rupel Boom FC – R. Francs Borains.

Het team van voorzitter Georges-Louis Bouchez is vol op koers om promotie naar 1B af te dwingen. Francs Borains staat immers op plaats 3 met drie punten voorsprong op RAAL La Louvière. De groen-zwarte formatie gaat dus geen cadeaus uitdelen in deze inhaalwedstrijd want bij winst tegen Rupel Boom bedraagt hun bonus op plaats 4 maar liefst 6 punten. Op voorwaarde dat Francs Borains de licentie voor 1B behaalt, betekent die derde plaats rechtstreekse promotie.

Kunnen de Boomkes na de teleurstellende 0 op 6 de huidige pletwals van Francs Borains stoppen? De Henegouwers versloegen het afgelopen weekend nog FC De Liège met 3-2 en komen naar Boom met een 12 op 12. Meer zelfs, zij boekten in 2023 liefst 26 op 33 punten, na slechts 1 nederlaag bij SE Winkel Sport (2-1) en 2 draws, dus 8 zeges ! Weinig hoopgevende statistieken … Maar elke wedstrijd moet gespeeld worden. Hopelijk hebben de afwezigen a.s. woensdag ongelijk.

C’mon Boomkes !

Ziekenboeg

Bout Van Opstal (handblessure).

Weetjes

Jossue DoletIbrahima Bah en Muhammed Akbas zijn niet speelgerechtigd voor deze wedstrijd omdat zij op 17 december 2022 (nog) niet aan onze club toegewezen waren.

Julius Bliek is geschorst omwille van zijn 6de gele kaart van het seizoen, gekregen afgelopen zaterdag op bezoek bij VK Ninove.

Martynas Medelinskas heeft zijn 3 wedstrijden schorsing er op zitten.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit de doelmannen Laverge, Merckx, Verhulst en de veldspelers Bourdouxhe, Buyl, De Herdt, Lukebakio, Medelinskas, Mmaee, Monden, Mouton, Mwenda, Neral, Sekyere, Señorans, Thuys, Traoré, Van Den Broek, Verkerken en Vervoort.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom zette als eerste de doelman aan het werk in minuut 10. Een scherp aangesneden vrije trap van Matisse Thuys werd door niemand geraakt en dus kon Adrien Saussez simpel vangen. Onmiddellijk gevolgd door een hoekschop voor de bezoekers. Die werd doorgekopt naar de tweede paal waar de vrijstaande Mohamed verrast was en naast legde. Even later een vlijmscherpe counter van Francs Borains. De ervaren Teddy Chevalier zag de opening en krulde de bal mooi naast de paal in doel (0-1). Geen 10 minuten later een dubbele voorsprong voor de Henegouwers. De aalvlugge Lavie glipte door de buitenspelval op aangeven van Chevalier en liet doelman Juliaan Laverge kansloos (0-2). Halfweg de eerste helft leek Boulenger eerder onschuldig het duel met Rabbi Mwenda aan te gaan. Toch trok de ref meteen geel. De spelleider had het goed beoordeeld want Rabbi Mwenda moest de wedstrijd na minutenlange verzorging met een enkelblessure verlaten. Zijn vervanger: J.B. Monden. In de slotfase van de eerste 45 minuten probeerden zowel Brice Verkerken als Jason Bourdouxhe met een plaatsbal de doelman te verschalken, tevergeefs. Juliaan Laverge hield de Boomkes in de wedstrijd door nog tweemaal gepast in te grijpen. Eerst op een poging van dichtbij en tenslotte met een zweefsprong voor de foto op een vrije trap van Francs Borains.

Aan de rust kwamen Jeffrey Neral en Stephen Buyl respectievelijk Christophe Mouton en Jack Mmaee vervangen. Een knappe ren van J.B. Monden en dito voorzet werd nog net voor de neus van Jeffrey Sekyere in hoekschop gewerkt. De aansluitingstreffer kwam er een minuut later dan toch. Misverstand in het hart van de bezoekende defensie met een own goal tot gevolg (1-2). Even later zowaar paniek bij de groen-zwarten die ternauwernood aan de gelijkmaker ontsnapten. Maar dan was het nog eens de beurt aan Chevalier om de hoofdrol op te eisen. Eerst rondde hij een bezoekende tegenaanval beheerst af. Juliaan Laverge zat er nog met de vingertoppen aan maar tevergeefs (1-3). Tien minuten later had de buitenspelval op hem weer geen vat en bracht hij opnieuw de snelle Lavie in stelling. Een lobje over de doelman naar zichzelf en 1-4. Met nog een halfuur te spelen stelden velen zich de vraag welke omvang de nederlaag zou aannemen. Niets was echter minder waar. Eerst was er de sanitaire pauze voor de 1ste assistent. Het zette na hervatting Rupel Boom aan tot het verwezenlijken van het onverwachte. Niet accuraat verdedigen en de jonge Jeffrey Sekyere bedankte door in de draai de 2-4 binnen te trappen. Een dikke minuut later was warempel de aansluitingstreffer een feit. Stephen Buyl op zijn flank sneed naar binnen en krulde de bal enig mooi buiten bereik van Saussez tegen de touwen (3-4). We hebben terug een match ! Rupel Boom voelde dat er meer inzat en de bezoekers moesten terugplooien. Na een geharrewar stond Jeffrey Sekyere het best geplaatst om de 4-4 binnen te trappen. Wat een vreugde ! En wat voor een slotkwartier ! Beide teams gingen op zoek naar een 5de goal. De aanvalsgolven gingen van links naar rechts en omgekeerd. Een schuiver van Jason Bourdouxhe ging rakelings voorlangs. Aan de overzijde pakte Juliaan Laverge uit met een geweldige reflex op een schot dat afweek. Ei zo na werd de bezoekende goalie opnieuw geklopt door een eigen ploegmaat. Hij kon in extremis redden. Saussez moest ook nog alles uit de kast halen om een hoekschop rechtstreeks naar doel getrapt door Matisse Thuys van onder de lat te halen. De bezoekers probeerden het met snelle uitbraken over de rechterflank om nog iets te forceren. Maar dat was niet gerekend op Koen Van Den Broek. Nadat hij meermaals mee in het offensief betrokken was, nam hij nooit aflatend zijn verdedigende taken ter harte. Met een geweldige inzet zorgde hij er voor dat de bezoekende aanvallen niet verder droegen dan zijn zone zodat voorzetten verhinderd werd. Knap werk !
De kapot gestreden spelers kregen ditmaal na het laatste fluitsignaal alle handen op elkaar.

Echt veel schieten we met dat punt niet op. Maar laten we genieten van de getoonde weerbaarheid en inzet. Een 1-4 achterstand ombuigen naar een 4-4 gelijkspel voelt toch aan als een overwinning, niet?

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Het Nieuwsblad:

hln.be : Wat een ommekeer!

gva.be : Op het einde verdienden we zelfs de drie punten.

Het Laatste Nieuws

Video

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 3.Jonathan Vervoort, 4.Brice Verkerken, 5.Martynas Medelinskas, 8.Jason Bourdouxhe, 10.Jack Mmaee (46′ 14.Stephen Buyl), 17.Koen Van Den Broek, 24.Christophe Mouton (46′ 2.Jeffrey Neral), 26.Matisse Thuys, 27.Rabbi Mwenda (31′ 51.J.B. Monden) en 91.Jeffrey Sekyere.
Bleven op de bank: 23.Jari Merckx, 11.Levi Lukebakio, 19.Oumar Traoré en 25.Luka De Herdt.

Opstelling bezoekers

26.Adrien Saussez, 5.Benjamin Boulenger, 8.Mateo Itrak, 9.Teddy Chevalier, 10.Hedy Chaabi (71′ 4.Nathan Fuakala), 11.Megan Laurent (81′ 66.André Pinto Nogueira De Sousa), 18.Romain Donnez, 21.Tracy Mpati (66′ 27.Grégory Grisez), 22.Clément Deschryver, 25.Corenthyn Lavie en 29.Dimitri Mohamed.

Gele kaarten KRBFC

71′ Jeffrey Neral
83′ Brice Verkerken

Gele kaarten bezoekers

26′ Benjamin Boulenger
69′ Romain Donnez

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

14′  0-1  Teddy Chevalier
23′  0-2  Corenthyn Lavie
48′  1-2  own goal Benjamin Boulenger
50′  1-3  Teddy Chevalier
61′  1-4  Corenthyn Lavie
66′  2-4  Jeffrey Sekyere
68′  3-4  Stephen Buyl
74′  4-4  Jeffrey Sekyere