K. Rupel Boom F.C. vs Francs Borains

vs

0

K. Rupel Boom F.C.

0

Francs Borains

17/12/2022 | 20:00
Gemeentelijk Parkstadion
vs

Voorbeeld

Voorbeschouwing

De laatste wedstrijd in 2022 is niet de laatste wedstrijd van de heenronde! Het gevolg van een competitie van 38 wedstrijden. Die laatste wedstrijd van de heenronde zal de eerste wedstrijd zijn in 2023 … Maar dat is voor later.

Eerst de focus op Francs Borains. In augustus hebben de Boomkes daar in Henegouwen een 3-1 nederlaag in de beker van België opgelopen. Een wedstrijd waar meer in zat … Onze jongens kunnen daar een extra motivatie uit putten om het jaar 2022 in schoonheid te kunnen eindigen.

In de rangschikking telt onze tegenstander 25 punten. Waarschijnlijk zullen daar drie eenheden bijkomen van de wedstrijd Francs Borains – RAAL La Louvière op 12-11-2022 omdat een deel van de bezoekende aanhang het terrein opstormde bij een 3-1 voorsprong van de thuisploeg. De scheidsrechter heeft toen de wedstrijd vroegtijdig gestaakt. Een uitspraak door het Sportcomité KBVB is daar nog niet over gemaakt.

Maar Francs Borains is nog in een andere zaak verwikkeld. Op 19-11-2022 eindigde de partij Mandel United – Francs Borains op 1-1. De Henegouwers hebben evenwel een klacht ingediend. We lezen daarover op hun website: Francs Borains.
Francs Borains heeft een klacht ingediend na afloop van de wedstrijd Mandel-RFB op 19/11. Nummer 11 van Mandel heeft de ganse wedstrijd gespeeld, ook al stond er geen enkele speler met dat nummer op het wedstrijdblad. De scheidsrechter was zich niet bewust van deze situatie. Het Sportcomité besloot logischerwijs de wedstrijd te laten herspelen.
Er is nog geen datum vastgesteld. Mandel kan tegen de beslissing in beroep gaan.

Kunnen de Boomkes vooral topschutter Teddy Chevalier, de 35-jarige Fransman die bij KV Kortrijk een vijftal jaar geleden heel regelmatig de netten bol zette, aan banden leggen? Hij vond dit seizoen al 10 maal de weg naar doel en is dus samen met Chaabi (5 goals) heel belangrijk in het aanvallend compartiment. Hun doelman Saussez keek vorige week bij een 0-0 stand tegen Patro Eisden (eindstand 0-5) tegen een rode kaart aan. Hij is nog niet geschorst maar raakte in de bewuste fase gekwetst. Hij moest lang verzorgd worden en werd dan op een draagberrie van het terrein gebracht. Of hij speelklaar raakt voor de wedstrijd in Boom is een vraagteken.

Ziekenboeg

Vervoort, Thuys, Neral, Ekangamene, Aydouni (ziek) en Abaz.

Weetjes

geen geschorsten

Selectie K.Rupel Boom FC

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

De scheidsrechter was van oordeel tijdens zijn inspectierondes op het terrein om 17u45, 18u15 en 18u45 dat spelen mogelijk was. Echter om 19u15 bleek een groot deel van het terrein te glad geworden door aanvriezende mist. De scheidsrechter oordeelde het risico op blessures te groot. Daarop werd besloten de wedstrijd uit te stellen.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Video

Opstelling KRBFC

Opstelling bezoekers

Gele kaarten KRBFC

Gele kaarten bezoekers


.

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

Scheidsrechter

Yenthe BOOGAERTS

Assistent scheidsrechters

Sören BEERENS en Tim RASSCHAERT