K. Rupel Boom F.C. vs K.F.C. Dessel Sport

2 — 1 Locatie Gemeentelijk Parkstadion Acacialaan 2, 2850 Boom, België

2

K. Rupel Boom F.C.

Winst

1

K.F.C. Dessel Sport

Verlies

29/10/2022 | 20:00
Gemeentelijk Parkstadion

Samenvatting

Voorbeschouwing

Eind vorig seizoen lukte Rupel Boom op de valreep de basis voor het behoud te leggen door een 2-1 zege tegen Dessel Sport.

In het verleden was Dessel Sport meer dan eens het zwarte beest voor Rupel Boom. Kan daar vandaag een bevestiging van de kentering ingeluid worden?

Dus mogen we ons afvragen of Dessel Sport ook dit seizoen de tegenstander zal zijn waartegen de Boomkes een belangrijke moment in de competitie kunnen boeken. Waarom niet? Laat ons op speeldag 11 een eerste zege behalen!

Ziekenboeg

Emil Abaz en Charni Ekangemane.

Weetjes

Na dubbel geel in de vorige wedstrijd moet Levi Lukebakio tegen Dessel Sport noodgedwongen aan de kant blijven.

Selectie K.Rupel Boom FC

Laverge, Vits, Aydouni, Bliek, Bourdouxhe, Buyl, De Herdt, Gadji, Medelinskas, Mmaee, Mwenda, Neral, Thiel, Thuys, Traoré, Van Den Broek, Verkerken en Vervoort.

Wedstrijdverslag

De bezoekers startten het best aan de wedstrijd. Doelman Senne Vits moest al snel zich reppen om een laag schot naar de hoek in corner te weren. Dessel wist in de beginfase een behoorlijk aantal hoekschoppen af te dwingen. Veel leverden die niet op. Pas in minuut 25 kwamen de Boomkes opzetten doch zonder tot een echte kans te komen. Onmiddellijk gevolgd door een knal van bezoeker Geukens. Senne Vits redde prima. Na een snelle omschakeling bereikte Yassin Aydouni met een lage voorzet Matisse Thuys aan de tweede paal. Een verdediger en de doelman gooiden zich in de baan van de bal en in plaats van in doel werd het slechts een hoekschop. Het zou wel het begin van de ommekeer in de wedstrijd betekenen. De bezoekers kwamen er niet meer uit en Rupel Boom drong meer en meer haar wil op. De mogelijkheden lagen duidelijk op onze rechterflank. Jack Mmaee zette zich door en vond opnieuw Matisse Thuys, ditmaal aan de eerste paal. De verdediger hinderde voldoende zodat de poging in één tijd naast ging. Een vrije trap van Rabbi Mwenda vloog voorbij de verste paal. Na een snelle inworp draaide Momar Gadji prima van zijn mannetje weg, snelde zich naar een betere schietpositie en haalde dan hard uit. Het schot vloog een meter over het doel. Op het moment dat iedereen een brilscore als ruststand voor ogen had, kon de naar voor gesnelde Jeffrey Neral op rechts, jawel, de verdediger verschalken en hard voorzetten. De inlopende Momar Gadji kon de lage voorzet aan de tweede paal staalhard binnen knallen. Prachtige goal en 1-0 op een ideaal moment. Het mag al eens!

Na de pauze kwamen de Boomkes ditmaal wel scherp uit de kleedkamer. Jack Mmaee snelde de flank af. De voorzet was van prima makelij maar een attente Ghislain kon nog net de meubelen voor Dessel redden. De volley van Matisse Thuys die volgde op de hoekschop had misschien wel meer verdiend dan voorlangs te vliegen. De bezoekers probeerden het tijd te keren met een dubbele wissel. Vooral Mekkaoui zorgde voor dreiging op de flank. Maar voordat dit gebeurde wist Rupel Boom de voorsprong te verdubbelen. Een schitterende cross van de ingevallen Stephen Buyl zette Jack Mmaee op weg naar doel. Op de knal in volle sprint had doelman Geladé geen schijn van kans. Weer een prachtig doelpunt en 2-0! De bezoekers zetten nu alles op alles. Op counter leek de doodsteek in de maak maar Stephen Buyl kraakte zijn poging. Met nog tien minuten op de stadionklok plots concentratieverlies in de Boomse rangen wat tot balverlies op de bezoekende helft leidde. Dessel maakte gebruik van de ruimte doch de voorzet was niet zuiver genoeg om de pas ingevallen Peeters te bereiken. Doelman Senne Vits, tot dan secuur acterend, ging echter in de fout en de bal viel toch in de voeten van de volledig vrijstaande Peeters die simpel de aansluitingstreffer kon binnen leggen (2-1). De dreiging van Dessel was eerder chaotisch dan gestructureerd te noemen. De Boomse verdediging deed wat ze moest doen. Eindelijk was die eerste en verdiende zege een feit!

De weg is nog lang maar door nieuw thuisverlies van Hoogstraten geeft Rupel Boom de rode lantaarn alvast door aan de … Rooikens.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Opstelling KRBFC

23.Senne Vits, 2.Jeffrey Neral, 3.Jonathan Vervoort, 4.Brice Verkerken, 10.Jack Mmaee (70′ 8.Jason Bourdouxhe), 17.Koen Van Den Broek, 20.Momar Gadji, 26.Matisse Thuys, 27.Rabbi Mwenda (59′ 14.Stephen Buyl), 34.Yassin Aydouni (62′ 19.Oumar Traoré) en 71.Julius Bliek.
Bleven op de bank: 1.Juliaan Laverge, 5.Martynas Medelinskas, 25.Luka De Herdt en 51.Maxime Thiel.

Opstelling bezoekers

1.Gian Geladé, 5.Tom Ghislain, 6.Jari Breugelmans, 8.Dimitri Vanhaen (56′ 21.Alessandro Cerigioni), 9.Oleg Cheprassov (56′ 7.Nizar Mekkaoui), 11.Terry Osei-Berkoe, 14.Lennert Versmissen, 18.Seppe Geukens (78′ 17.Lode Peeters), 24.Hannes Smolders, 25.Robbe Goor (84′ 30.Mathijs Coeckelbergs) en 61.Ilkan Cavus.

Gele kaarten KRBFC

21′ Rabbi Mwenda
52′ Koen Van Den Broek

Gele kaarten bezoekers

81′ Hannes Smolders
.

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

45′  1-0  Momar Gadji
61′  2-0  Jack Mmaee
80′  2-1  Lode Peeters

Scheidsrechter

Niels BOSSUYT

Assistent scheidsrechters

Sam DECROO en Nick DELPORTE

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion
Acacialaan 2, 2850 Boom, België