K. Rupel Boom F.C. vs K. Sint-Eloois-Winkel Sport

0 — 0 Locatie Gemeentelijk Parkstadion Acacialaan 2, 2850 Boom, België

0

K. Rupel Boom F.C.

Gelijkspel

0

K. Sint-Eloois-Winkel Sport

Gelijkspel

09/04/2023 | 15:00
Gemeentelijk Parkstadion

Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

K. Sint-Eloois-Winkel Sport  0-3  K. Rupel Boom F.C.

Voorbeschouwing

Ziekenboeg

Doelman Bout Van Opstal revalideert na een handblessure.
Jonathan Vervoort en Koen Van Den Broek vielen vorige week in Tienen geblesseerd uit en zijn niet speelklaar voor de wedstrijd tegen SE Winkel Sport.

Weetjes

Geen geschorsten bij Rupel Boom.
Bij SE Winkel Sport zijn Beyens (3x geel) en Dujardin (rood) geschorst.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit de doelmannen Laverge, Merckx, Verhulst en veldspelers Akbas, Bah, Bliek, Bourdouxhe, Buyl, De Herdt, Gadji, Lukebakio, Medelinskas, Mouton, Neral, Sekyere, Señorans, Thuys, Traoré en Verkerken.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

De bezoekers waren in het eerste kwart wedstrijd tweemaal gevaarlijk langs ex-KRBFC speler Drin Sula. Hij kreeg een eerste maal vrije baan om een mooi schot af te leveren. De zweefsprong van sluitstuk Juliaan Laverge mocht er ook wezen. Een tweede maal een prima infiltratie van Sula en dito schot. Via de onderkant van de dwarslat kaatste de bal terug in doel. Noch scheidsrechter, noch de assistent zag de bal over de lijn. Wedstrijdbeelden deden vermoeden dat dit wel het geval was. Maar helemaal over de doellijn betekent dat de zijkant van de bal ook volledig de doellijn moet overschreden hebben. En dat was helemaal niet duidelijk. Begrijpelijk dat de bezoekende bank om een goal schreeuwde maar of men dat dan wel vanop meer dan 70 meter met zekerheid kon vaststellen …

Bal over de lijn…of niet? | Mammoet Stats

Halfweg liet voor Rupel Boom Matisse Thuys doelgevaar optekenen. De vrije trap vloog een metertje naast. Een slechte terugspeelbal bracht een bezoeker oog in oog met Juliaan Laverge. Onze doelman haalde het leder prima uit de voeten. Levi Lukebakio probeerde met snelheid de flank af te lopen. Bendianishvili haalde hem zonder pardon onderuit. Even later opnieuw Levi Lukebakio betrokken bij een opstootje. Het leverde hem op zijn beurt geel op. Maar tegenstander Clyncke pakte uit met een kopstoot. Rood dus. Moord en brand op de bezoekende banken, niet uitzonderlijk want zowat gans de wedstrijd werd elke beslissing aangevochten, want Lukebakio werd niet geraakt. De intentie wettigde evenwel de uitsluiting. Makkelijker werd het voor de Boomkes niet. Winkel Sport plooide volledig in blok terug en de ideeën ontbraken om dit te ontwrichten.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Ook met vier vooraan spelen, zorgde niet voor de gewenste opening en dito doelpunt. Tweemaal werd een strafschop geclaimd maar ook dat bracht geen soelaas. Ei zo na viel dan toch de winning goal maar de bezoekende defensie kon keren en de rebound werd wild hoog over getrapt.

En zo moet Rupel Boom na 60 minuten met een man meer tevreden zijn dat Juliaan Laverge in het eerste wedstrijddeel met enkele prima reddingen wist uit te pakken zodat er toch één puntje op het conto kon bijgeschreven worden.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Video

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 2.Jeffrey Neral, 5.Martynas Medelinskas, 8.Jason Bourdouxhe (61′ 91.Jeffrey Sekyere), 11.Levi Lukebakio, 12.Ibrahima Bah (61′ 19.Oumar Traoré), 14.Stephen Buyl (86′ 24.Christophe Mouton), 25.Luka De Herdt (78′ 4.Brice Verkerken), 26.Matisse Thuys, 61.Muhammed Akbas en 71.Julius Bliek.
Bleven op de bank: 23.Jari Merckx, 20.Momar Gadji en 22.Diego Señorans.

Opstelling bezoekers

41.Mulopo Kudimbana, 4.Tsotne Bendianishvili, 8.Masis Voskanian, 11.Timon Vandendriessche, 14.Henri Van Marcke, 18.Marvin Dewaele, 22.Michiel Clyncke, 26.Fries Deschilder, 27.Drin Sula (71′ 44.Boris Kudimbana), 29.Jordan Dauchy en 45.William Acheampong (65′ 2.Alessio Caufriez).

Gele kaarten KRBFC

32′ Levi Lukebakio
70′ Luka De Herdt

Gele kaarten bezoekers

25′ Tsotne Bendianishvili
.

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

32′ Michiel Clyncke

Doelpunten

Scheidsrechter

Viki DE CREMER

Assistent scheidsrechters

Robby KEULEERS en Yannick WOUTERS

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion
Acacialaan 2, 2850 Boom, België