Francs Borains vs K. Rupel Boom F.C.

5 — 0

5

Francs Borains

Winst

0

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

29/04/2023 | 19:30

Samenvatting

Uitslag heenwedstrijd

K. Rupel Boom FC  4-4  Francs Borains

Adres

Rue St Antoine, 7300 Boussu

Stade Robert Urbain

Voorbeschouwing

De verplaatsing naar Francs Borains heeft altijd wel iets speciaal in petto. Dat ondervonden we in het prille seizoen begin in kader van de beker van België.

Francs Borains staat momenteel op plaats 3 en kan dus op een knap seizoen terugblikken. Met topschutter Teddy Chevalier in de rangen vinden de Henegouwers vlotjes de weg naar doel (64x) waarbij ook een Lavie en een Chaabi met de regelmaat van de klok de netten doen trillen.
In eigen huis werd slechts tweemaal verloren, tegen Visé (1-2) en Patro Eisden (0-5). De laatste 7 (!) thuiswedstrijden werden allemaal winnend afgesloten.
Statistieken zeggen soms niet alles, maar in dit geval wel veel.

Kunnen de Boomkes de stunt van 22 maart jl. enigszins benaderen? Het is niet alle dagen gegeven om een 1-4 achterstand om te buigen in een 4-4 op amper 10 minuten tijd.

Ziekenboeg

Geblesseerde en/of revaliderende spelers: Bourdouxhe, Buyl, De Herdt, Van Den Broek, Van Opstal en Vervoort.

Weetjes

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit de doelmannen Laverge, Merckx en veldspelers Akbas, Bah, Bliek, Dolet, Gadji, Goossens, Lukebakio, Medelinskas, Monden, Mouton, Neral, Sekyere, Señorans, Sylla, Thuys, Traoré en Verkerken.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Ruim een halfuur voor aanvang van de wedstrijd werden de toeschouwers er door de stadionomroeper permanent aan herinnerd dat Francs Borains nog 4 finales moet spelen om het doel, promotie naar 1B, te bereiken. Dat de licentie hiervoor nog niet behaald werd, wel enkel die voor 1ste Nationale, was van ondergeschikt belang. Gans de Borinage is er immers rotsvast van overtuigd dat het behalen van de licentie 1B slechts een formaliteit is. Dus galmde door de luidsprekers: “Un seul but aujourd’hui: la victoire!”

De thuisspelers waren ook duidelijk op de hoogte van hun missie en namen meteen de match in handen. In het eerste kwartier kregen ‘Les Verts’ liefst 4 kansen. Dankzij Juliaan Laverge bleef de schade beperkt tot twee tegengoals (1-0 en 2-0). Tussendoor kon Rupel Boom éénmaal tegenprikken. Ibrahima Bah kon zich op links doorzetten. Zijn lage voorzet werd door Jossue Dolet niet afgewerkt. De thuisploeg nam een beetje gas terug. Zij wensten niet dezelfde fout te maken als bij de heenwedstrijd in Boom en kozen voor verdedigend meer zekerheid. Maar in het zicht van de rust duwden zij nog eens door. Eerst redde Juliaan Laverge met een prima beenveeg een poging van Diallo. Maar even later was hij kansloos toen Julius Bliek in de fout gedwongen werd en de bal in eigen doel gleed (3-0).

Na de pauze bleef de thuisploeg domineren maar was het wachten tot vlak voor het ingaan van het laatste kwartier op een fout van Muhammed Akbas in de hoek van de zestien. Chevalier zette de elfmeter feilloos om (4-0). Even later lukte de topschutter zijn hattrick (5-0). In de slotfase kopte de ingevallen Oumar Traoré prima naar de rechterbenedenhoek. De thuisgoalie pakte uit met een onwaarschijnlijk knappe redding. Aan de overzijde zorgde Juliaan Laverge er voor dat een zesde tegengoal vermeden werd.

Door deze nederlaag staat het nu ook mathematisch vast dat Rupel Boom volgend seizoen een reeks lager zal spelen.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Het Laatste Nieuws:


Video

Opstelling thuisploeg

26.Adrien Saussez, 5.Benjamin Boulenger, 8.Mateo Itrak, 9.Teddy Chevalier, 11.Megan Laurent, 18.Romain Donnez, 21.Tracy Mpati Bibuangu, 24.Sada Diallo (65′ 10.Hedy Chaabi), 25.Corenthyn Lavie (85′ 29.Dimitri Mohamed), 27.Grégory Grisez en 99.Gaëtan Arib (65′ 66.André Pinto Nogueira De Sousa).

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 2.Jeffrey Neral, 5.Martynas Medelinskas, 11.Levi Lukebakio (80′ 19.Oumar Traoré), 12.Ibrahima Bah, 20.Momar Gadji, 26.Matisse Thuys, 34.Jossue Dolet (46′ 91.Jeffrey Sekyere), 51.J.B. Monden, Julius Bliek en 90.Haroun Sylla (46′ 61.Muhammed Akbas).
Bleven op de bank: 23.Jari Merckx, 4.Brice Verkerken, 22.Diego Señorans en 24.Christophe Mouton.

Gele kaarten thuisploeg

16′ Romain Donnez
.

Gele kaarten KRBFC

30′ Julius Bliek
74′ Levi Lukebakio

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

05′  1-0  Teddy Chevalier
12′  2-0  Benjamin Boulenger
41′  3-0  Julius Bliek (own goal)
72′  4-0  Teddy Chevalier (strafschop)
75′  5-0  Teddy Chevalier

Scheidsrechter

Mehdi SAYOUD

Assistent scheidsrechters

David BERTHOLET en Mehdi BRITEL